March 2017

Monthly Archives

More stories

  • in

    Bagi Isteri ‘me-time’ Sekali-Sekala. Bukannya Kau Rugi Apa-Apa

    This guy greeted me and introduced himself as my “big fan” when i was hanging out with sister at Aeon Shah Alam. Tapi lepas beberapa minit berbual, end up saya pulak yang terkagum dan ter-convert jadi big fan beliau. He was there to spend some alone time with his son at a bookstore, while letting […] More

  • in

    5 bulan Di Bangkok, Saya Terus Jatuh Cinta Pada Bandar Ini

    Si Hannah gigi jarang di hadapan. Di belakang saya itu ialah sungai Chao Phraya dan menara tinggi itu ialah The River. Ini ialah bandar kegemaran saya, Krungthep Mahanakon, atau Bangkok. Pengalaman saya menetap selama 5 bulan di bandar ini merupakan pengalaman yang berharga buat saya. I know this city like the back of my hand. […] More

  • in

    Korang nak sangat jadi bridesmaid kan? Nah, buat semua kerja ini

    BEHIND THE SCENE: BRIDESMAID Assalamualaikum. Pertama sekali, terima kasih sebab up cerita aku. Aku di sini mewakili salah seorang bridesmaid nak mencelikkan minda netizen tentang behind the scene as a bridesmaid. So lets the story begini. Sebagai seorang member, bila member baik kau kahwin, mesti kau takkan terlepas daripada menjadi senarai sebagai bridesmaid dia. Begitulah […] More

  • in

    Wanita Ini Terangkan Kalau Menetap Rumah Mertua Selepas Kahwin Umpama Hulur Tengkuk Untuk Dipenggal

    Masa BF ajak kahwin then cakap nak tinggal dulu di rumah parents sementara nak kumpul duit menyewa itu, yang setuju dah kenapa? Sedangkan bukan tak tahu Islam sangatlah menegaskan bila sudah berkahwin, berpisahlah bumbung daripada keluarga. Korang rasa kenapa? Wanita-wanita, kalau BF ajak duduk rumah parents mereka selepas kahwin. sama macam korang hulur tengkuk korang […] More

  • in

    Lelaki Lebih Tertarik Kepada Wanita Bersuara Lembut

    Perempuan, bagaimanakah cara anda bercakap? Adakah gaya percakapan dengan suara lembut atau sebaliknya? Satu kajian yang dilakukan oleh Albright College menyimpulkan, lelaki menyukai wanita yang bersuara lembut. Seramai 40 pelajar yang terdiri daripada 20 lelaki dan 20 wanita diminta untuk memanipulasi suara mereka dari level suara 1 hingga 10. Dan seramai 40 pelajar lain diminta […] More

  • in

    ‘Pergaulan bebas di tempat kerja’ – Inilah punca sebenar retak rumahtangga

    Sudah hampir enam tahun aku berkerja dalam industri. Saja aku tidak nyatakan dalam industri mana, tapi aku akan bagi contoh berdasarkan pemerhatian aku terhadap diri sendiri dan kawan-kawan aku dalam bidang kerjaya. Mulanya nak guna perkataan “ikhtilat” tapi tak semua akan faham kecuali budak-budak usrah dan mungkin budak-budak UIA. Bergurau, jangan marah. Pergaulan bebas lagi […] More

  • in

    Hancur Hati Bila Baca Whatsapp Suami Dari Seorang Perempuan. Tapi Nama Yang Dia Simpan Itu Lelaki

    Demi Allah aku amat mencintainya. Justeru DIAdiamengujiku dengan kecurangan suami. Allahu Akhbar. Dalam tempoh aku menjadi kekasih halalnya, dia turut punya kekasih gelap di luar sana, rakan sepejabatnya. Suatu hari, suami terlelap. Dia lupa matikan telefonnya. Telefonnya pula asyik bergetar. Vibrate. Entah berapa kerap. Hati tergerak mahu tengok sebab debar di dada tiba-tiba terasa. Whatsapp […] More

  • in

    Aku Sambut Bayi Ex Aku, Tapi Wife Aku Masih Tak Mengandung Lagi

    Aku dah bekerja sebagai HO di salah sebuah hospital kat ibu kota, and sekarang bertugas dibahagian OBS GYNAE. Aku ada masalah sekarang ni. Hari tu, aku ada sambut kelahiran baby, tau tak baby siapa yang aku sambut? Anak ex aku weyy! Aku terkejut sebab setahu aku dia ada masalah susah nak mengandung. Aku dapat tahu […] More

  • in

    Tips Agar Tidak Malu Berjumpa Calon Mertua

    Anda mungkin gugup dengan rancangan kekasih mempertemukan anda dengan ibu bapanya. Tetapi cepat atau lambat, ini memang perlu dilalui. Rileks dan siapkan diri anda sebaik-baiknya sebelum bertemu dengan calon mertua. Jangan sampai kegugupan anda meninggalkan kesan yang buruk pada mereka. Dipetik dari Allwomenstalk, berikut tips bertemu calon mertua untuk pertama kali: Tunggu Jangan terburu-buru meminta […] More

  • in

    Jika Teman Lelaki Ada Ciri Ini, Dia Calon Suami Idaman

    Mendapatkan seorang pendamping hidup yang dapat memahami dan membuat anda bahagia, tentu harus mengetahui kriterianya terlebih dahulu. Sebab hanya anda yang tahu apa yang diperlukan. Carilah kriteria lelaki yang berkualiti dan boleh membuat anda rasa beruntung berada di sampingnya kelak. Semak ulasannya memetik dari Huffingtonpost: Bijaksana dan romantis Lelaki yang bijaksana adalah jenis pengawal. Dia […] More

  • in

    4 Tingkah Laku Wanita Seperti Ini Tidak Akan Membuat Lelaki Tertarik

    Banyak sebab yang membuat lelaki jatuh cinta pada wanita. Namun ada pula sebab mereka tidak boleh memperjuangkan wanita. Kadang-kadang, masalah tersebut adalah dari wanita itu sendiri. Tidak yakin diri dan tidak percaya pada lelaki membuat lelaki rasa tidak dihargai. Oleh itu, cubalah hilangkan sifat-sifat di bawah ini. Semak sebabnya memetik dari Yourtango: Menganggap lelaki sebagai […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.