April 2017

Monthly Archives

More stories

  • Elak Beri 5 Makanan Ini Kepada Kucing Anda

    Kalau anda memelihara kucing dirumah pastinya anda perlu tahu ada makanan dan minumum yang tak sesuai untuk kucing anda,  tak semua jenis makanan si comel boleh hadamkan. Kadang-kadang tak semuan makanan yang dimakan oleh manusia maka si comel pon boleh makan, inilah punca kucing boleh terkena keracunan atau mati. Jom kenali 5 makanan manusia yang berbahaya kepada […] More

  • Kenapa Gadis Yahudi Antara Yang Tercantik?

    Tersebar satu tulisan di media sosial bahawa anak gadis dan wanita Yahudi berlengan cantik tanpa parut akibat vaksin BCG. Begitu juga dimomokkan dengan penggunaan flourida, vaksin, panadol adalah agenda yahudi bernama Rockefeller. Orang Yahudi juga terlalu hebat, sihat dan bijak, tiada demam kerana menolak pengambilan ubatan kimia ini seperti vaksin dan pelbagai ubatan lain yang […] More

  • Dari Seorang Penyapu Sampah Jalanan, Kini Jadi Pemilik Whatsapp Yang Kaya Raya

    Meskipun terdapat pelbagai applikasi messaging untuk smartphone seperti Facebook Messenger, Telegram, Google Hangout, BBM dan lain-lainnya untuk digunakan, tetapi rata-ratanya, ramai pengguna smartphone kini lebih selesa untuk berkomunikasi dengan menggunakan applikasi Whatsapp. Applikasi yang dulunya hanya menjadi sebuah applikasi untuk menghantar pesanan teks dan gambar menggunakan perkhidmatan internet kini sudah mula menyokong fungsi VOiP dan panggilan video dan pelbagai fungsi lain yang menjadikan […] More

  • in

    Koleksi Kereta Mewah Yang Digunakan Dalam Fast & Furious 8

    Pasti ramai yang mahu menyaksikan filem Fast and The Furious 8 (Fast8), plot penceritaan disertakan dengan aksi-aksi yang diluar jangkaan menjadi tarikan utama peminat fast8 kali ini, di samping pula dengan bintang-bintang hollywood yang tidak perlu disenaraikan lagi. Apa yang menarik tentang filem ini adalah kereta nya. Bagi penggemar kereta atau bidang automotif khususnya pasti […] More

  • in

    Hanya Menggunakan Whatsapp Lelaki Ini Kongsi Bagaimana Nak Rekod Perbelanjaan Setiap Hari

    Kadang-kadang bila dapat gaji setiap bulan pasti kita berbelanja tak ingat dunia, bila sampai pertengahan bulan baru pikir kenapa gaji aku cepat habis? kadang tu tak tahu kemana duit tu dihabiskan. Lagi pula kalau kita dah berkeluarga, perbelanjaan yang disiplin bagi suami /isteri amatlah dititikberatkan supaya dapat menampung kos sara hidup setiap bulan. Kali ini admin […] More

  • in

    Grab, Uber, Dan Teksi : Kajian Ini Mendedahkan Tambang Mana Termurah

    Suatu ketika dulu, ramai antara kita yang terpaksa beratur panjang dan tunggu lama semata-mata untuk mendapatkan perkhidmatan teksi. Terima kasih atas perkembangan teknologi serta kewujudan telefon pintar, segalanya kini berada di hujung jari anda untuk pergi ke mana sahaja. Seperti negara lain, Malaysia juga tidak ketinggalan memperkenalkan aplikasi pengangkutan Grab dan Uber. walaubagaimanapun, para pemandu teksi […] More

  • in

    Beli Kereta Honda Secara Tunai? Lelaki Ini Kongsi Caranya

    Jika anda pandu kereta berjenama import sememangnya menyeronokkan. Lebih menyeronokkan lagi sekiranya kau mampu untuk memiliki kenderaan idaman sendiri sewaktu kawan-kawan masih lagi memandu kenderaan berjenama tempatan seperti Perodua Myvi dan Proton Persona terasa macam terlajak power kan? Tapi, ramai graduan antara kita yang silap membuat percaturan semasa mengatur kewangan mereka dengan membeli kenderaan yang bayaran installment bakal memakan […] More

  • in

    Selepas Dia Tahu Saya Curang, Suami Jadi Pendiam & Banyak Termenung

    Saya ingin berkongsi cerita sebagai pengajaran buat semua pembaca agar dapat memberi komen yang membantu saya. Saya berkahwin dengan suami sudah 9 tahun, sejak 2008. Saya berkahwin atas pilihan keluarga tetapi kami sempat bercinta. Suami saya seorang yang biasa-biasa sahaja. Tetapi setelah berkahwin, saya tidak dapat menerima suami saya. Saya kurang melayan dia termasuklah nafkah […] More

  • in

    Sebab Wanita Harus Berkahwin Sebelum Usia 35 Tahun

    Single memang menyeronokkan, dapat menikmati hidup tanpa bebanan. Namun, sesungguhnya bagi wanita sebaiknya berkahwin sebelum usia menginjak angka 35 tahun. Mengapa demikian? Berikut alasannya. Fikiran yang tenang Fikiran seorang wanita sesungguhnya terdapat banyak kebimbangan, obsesi, gagasan, kebimbangan dan refleksi, terutama ketika rasa tidak bahagia dan tidak puas. Satu-satunya perkara yang dapat menghentikan ini adalah perkahwinan […] More

  • in

    Seburuk-Buruk Perangai Gangster Mak Dulu, Rupanya Bersebab

    Assalammuailaikum admin dan pembaca. Ini kisah mak aku vs mak long aku. Mak aku, ciri-ciri dia agak gangster sikit. Mak long aku pula, lembut seakan Elly Mazlin. Sekarang, aku nak ceritakan bagaimana aku membesar dan apa aku rasa dan teringat di saat aku dah besar. Aku dengan sepupu aku dua-dua anak jantan pertama. Tapi aku […] More

  • in

    Kucing Mati Keras Terkena Suis Utama TNB

    Perkongsian gambar oleh saudara Adam baru-baru ini menggemparkan dunia kucing Malaysia, bila seekor kucing bulu lebat mungkin berbaka parsi memegang suis utama tnb. Kucing tersebut dikhabarkan sudah keras dan tidak bernyawa ketika salah seorang pegawai TNB buat pemeriksaan di tempat tersebut. – admin Ini kisah dari Sollu Shelter yang menceritakan perkara sebenar yang terjadi pada kucing […] More

  • in

    Barang Bergerak-Gerak Dalam Kotak Poslaju, Rupanya

    Dalam sedang sibuk abang poslaju mengasingkan bungkusan-bungkusan yang dipos orang ramai, tiba-tiba satu bungkusan berhampirannya bergerak-gerak seakan ada benda hidup dalam kotak tersebut. Mengikut syarat poslaju barangan atau bungkusan yang dipos tidak dibolehkan benda-benda yang berbahaya mahupun bernyawa Dalam kotak berupa makhluk halus, nitezen mengelarnya sebagai “Jenglot” Jenglot Dari Bahagian Depan Curiga melihat beberapa bungkusan […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.