May 2017

Monthly Archives

More stories

  • Dugaan Bertunang Ni Lain Macam Sikit, Tak Sama Macam Awak Bercouple Saja-Saja Tu

    “Bila dah bertunang, bila awak dah buat satu ikatan (perjanjian) dengan seseorang, tak kisahlah sama ada satu tika dulu, dia yang datang approach awak dulu, atau awak yang datang approach dia dulu, jangan mudah pandang atau jatuh hati pada orang lain. Pejam mata, fokuskan hati dan mata hanya pada satu insan sahaja” Kami serentak menoleh. […] More

  • CATZONIA HOTEL – HOTEL MEWAH UNTUK KUCING DI DAMANSARA PERDANA (9 GAMBAR)

    Meowrth That’s Right Kucing bagi golongan urban bukan lagi dipandang sebagai sekadar haiwan belaan. Bagi mereka kucing yang ditatang dari kecil adalah sebahagian dari ahli keluarga dan dilayan setanding manusia. Oleh itu tidak mengejutkan semakin banyak hotel untuk kucing mula dibuka di Ibu kota. Catzonia Hotel ialah hotel lima bintang (or it is lima catnips?) […] More

  • Kisah Pengalaman Saya Bekerja Di Cafe Hispter

    Sementara nak kumpul duit ni, aku decide untuk bekerja. Ada vacancy untuk satu kedai makan yang boleh dikategorikan as a café lah jugak. Mulanya aku takde pilihan sebab café tu dekat dengan kawasan rumah, nak kerja jauh-jauh, aku ni tak berlesen lagi. Kiranya aku kerja untuk kumpul duit ambil lesen lah jugak. Baru First Day […] More

  • Pregnant Kenapa Tak Puasa?

    Terima kasih pada admin jika artikel ini sudi di kongsikan. Aku baru tau aku 5 minggu pregnant lepas aku p klinik. Trimester pertama. Dapat tahu pon, beberapa hari sebelum puasa. Disebabkan alahan yang teruk, aku tak dpt nak puasa. Smpai ke 22 Ramadhan ni, adalah dlm 5 hari je aku puasa. Terpaksa Tinggal Puasa Sebab […] More

  • ‘Aku Saja Test Nak Pinjam RM1,000, Tak Sangka Sahabat Lama Itu Satu-Satunya Manusia Yang Sudi Bantu’

    Allahu, terkesan betul baca perbualan dua sahabat ini. Status dan gambar yang dimuat naik oleh Reza Shahrill Mahadi ini benar-benar menunjukkan siapa sahabat yang sudi tampil membantu ketika dia dilanda kesusahan. Bukan senang mahu mencari sahabat seperti ini. Walaupun tahu dirinya serba tidak cukup, namun digagahkan juga niat mahu membantu rakannya itu. Ending perbualan mereka […] More

  • ‘Orang Yang ‘Membela’ Ni Suka Pegang Ibu Jari Kaki Baby, Hati-Hati…’

    Selamat petang, nak kongsi sikit pengalaman di sini. Pagi tadi pergi ke Klinik Kesihatan untuk check up baby usia sebulan. Semasa sedang menunggu giliran, ada seorang ibu ini bawa ibu dia agaknya dalam usia lingkungan 50-an. Saya duduk di kerusi belakang dan dia duduk di depan. Sambil breastfeed baby, dia berborak dengan kita. Dia tanyalah […] More

  • Melayang RM40, Lain Ditempah Lain Yang Dapat

    Lain yang diorder, lain pula yang dapat. Harapan Ayuni Salwani nak memberikan kejutan kepada rakannya menjadi perkara yang memalukan bila mana bouquet coklat yang dipesan dari seorang wanita, berbeza dengan apa yang dipinta dan tidak setanding dengan harga. “Lain yang kita minta, lain yang kita dapat. Surprise birthday girl jadi hancur sebab semua ini. Saya bukannya suruh […] More

  • Dah Tuduh Kami Mencuri Tanpa Bukti, Siap Gelar Ibu Kami ‘bodoh’, Langsung tak Minta Maaf

    9 Mei 2017, saya dan keluarga pergi membeli belah di Sunway Velocity. Kami pergi ke Domesky untuk membeli beberapa barangan sebelum pergi makan malam. Selesai makan, kami datang semula ke kedai yang sama untuk membeli barangan lain. Sebaik saja mahu melangkah meninggalkan kedai itu, dua kakitangan kedai itu mula mengekori kami dan menghubungi pengawal keselamatan […] More

  • 7 Perkara Yang Boleh Korang Lakukan Sebelum Ramadhan Tiba

    Tidak lama lagi, umat Islam akan menyambut kedatangan bulan Ramadan al-Mubarak, iaitu bulan suci yang padanya terdapat pelbagai kenikmatan dan anugerah. Bulan Ramadan bukanlah sekadar menahan lapar dan dahaga sahaja tetapi terdapat juga hadiah lain, antaranya malam Lailatul Qadar yang lebih baik daripada 1000 bulan. Selain itu, dalam bulan mulai ini juga doa-doa kita akan […] More

  • 5 Design Pelamin Simple Ini Buat Anda Rambang Mata

    Musim kahwin sekarang tak kira cuti sekolah ataupun tak, boleh dikatakan hampir setiap minggu pasti ada jemputan kahwin dari saudara mara, atau kawan terdekat Persoalannya sekarang, bila giliran kita pula nak kahwin? Takpe, jodoh belum sampai lagi. relax haha. Tapi bagi yang tengah rancang nak kahwin tu pasti tengah pikir tentang pelamin dan dekorasi perkahwinan korang […] More

  • Saya Dan Suami Kaki Dadah Zaman Remaja, Namun Hidayah Milik Allah

    Assalamualaikum admin…hidekn profile saya ye… Kt sini saya nk cita pengalaman saya sepanjang mengenali suami..maaf nah klu ayat berteraboq sikit😁tq admin siarkn… Ada yg nk kondem silakan…😘😘😘 Perkenalan kami masa umoq saya 15thn n suami 25thn…4thn bercinta n 19thn kami nikah…ya hanya nikah n kenduri pn org sponser kecil2lan… Kami nie dulu masa bercinta sma2 […] More

  • 22 Cara Nak Move On

    #22 cara untuk move on #1 Jangan dengar lagu sedih. Kalau boleh jangan dengar radio. Time2 sedih ni la sibuk radio nak keluar lagu2 sedih. Hahaha. #2 Jangan ada gambar dia lagi dalam hp kau ke purse kau ke wallet kau ke. Buang weh buang. #3 Buang je no dia. Kalau kau tu penting, lama […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.