June 2017

Monthly Archives

More stories

  • Usawahan Kosmetik Terkenal Disantau Kenalan Rapat

    Kata orang, akan sentiasa ada orang yang cemburu melihat kejayaan, kebahagiaan dan segalanya yang menarik dalam diri kita. Namun, golongan ini gemar menyimpan rasa cemburu itu dalam hati menyebabkan ada segelintir sanggup bertindak melampaui batas sehingga menggunakan ilmu sihir untuk menjatuhkan individu yang tidak disukainya itu. Semalam, Syarifah Furaiha berkongsi tentang penyakit ain. Kali ini, […] More

  • Cekal Dan Tabahnya Hati Si Ibu Tunggal Ni

    Kasih seorang ibu di hari raya Demi membawa dua orang anaknya pulang ke kampung, wanita ini sanggup dan gigih membonceng dua orang anaknya dari Kuantan ke Taiping. Gambar yang dimuat naik oleh Norbaya Ahmad, itu viral di media sosial dan netizen tidak putus-putus mendoakan agar tiga beranak itu selamat tiba ke destinasi. “Terserempak dengan seorang […] More

  • 11 Gambar Apartment Sempit Penghuni Miskin Di Hongkong

    Sewa rumah di Hong Kong amatlah mahal sehingga golongan kurang berkemampuan terpaksa menyewa “apartment mini” sebesar 40 meter persegi. Di sinilah mereka berehat selepas bekerja sepanjang hari. Paling sadis kerana ruang yang terhad, tanda terpaksa digunakan sebagai dapur memasak. Di bawah ialah siri gambar yang diambil oleh Benny Lam yang menunjukkan pemandangan di dalam bilik […] More

  • Tayar Kereta Jenis Apa Paling baik?

    Ditulis Oleh : sam as Nak treadware sampai cecah 500.. gelak je cina tu bila aku kata pada dia yang tayar ni bunga dia tahan selama 5 tahun. Guys, bunga tayar tahan tak semestinya tayar tu bagus. Dari segi fizikalnya memang bagus, bunga tak luak. Tapi korang kena faham yang treadware lagi tinggi, composition getah lagi […] More

  • ‘Masalahnya bang, dia tiba-tiba bodohkan saya’

    JOHOR BAHRU, JOHOR – Hanya kerana pintu, viral rakaman video seorang wanita yang memaki hamun penunggang motosikal yang didakwa telah menghalang laluan masuknya ke dalam premis stesen minyak. Dalam kejadian yang berlaku di Stesen Shell Jalan Yahya Al Dattar, Bukit Senyum, Effendiey Ismail, mendakwa dia telah dibodohkan oleh wanita berkenaan. “Makcik itu tak puas hati […] More

  • in

    RESEPI KETAM TELUR MASIN SEDAP DAN MUDAH!!

    RESEPI KETAM TELUR MASIN SEDAP DAN MUDAH!! Wajib cuba ni, fav kami sekeluarga! Klu makan kt restoran ni mmg mahal! Buat sendiri murah, sedap dan boleh tambah! Share cpt! BAHAN – BAHANNYA 🙂 10 – 11 ketam saiz kecil (kalau besar mungkin 4 ekor dah cukup dan kerat 2 setiap 1 ekor) Sedikit kunyit serbuk […] More

  • Orang Kampung vs Orang Bandar

    Aku orang Bandar. Aku dibesarkan dalam suasana bandar. Aku tak ada masalah pun dengan orang kampung yang dibesarkan di luar Bandar. Dan aku tak pernah judge orang kampung. Bagi aku, tak ada point pun untuk kita banding-bandingkan sama ada orang kampung lagi bagus atau orang Bandar lagi bagus sebab bukannya kita yang pilih untuk dibesarkan […] More

  • Upah RM3 Tolong Beli Makanan Orang Tak Puasa

    Hanya kerana inginkan pendapatan lebih ketika Ramadan, seorang wanita berusia 29 tahun pernah menjadi ‘tukang beli makanan’ untuk mereka yang ponteng puasa ketika siang hari di bulan Ramadan. Menurut temu bual oleh Sinar Harian, wanita yang mahu dikenali sebagai Zira itu menceritakan dia mengambil upah antara RM2 hingga RM3 bagi setiap seorang yang memintanya membelikan […] More

  • 11 GAMBAR CARA ROKOK GANJA PERUBATAN DIHASILKAN

    Di Amerika Syarikat penggunaan ganja untuk tujuan rekreasi baru sahaja dibenarkan di Colorado dan Washington. Akhirnya dope heads boleh menghisap ganja tanpa risau ditahan polis. Sebelum ini hanya mereka yang mempunyai alasan perubatan sahaja boleh memghisap ganja tanpa perlu risau ditahan pihak berwajib. Tahukah anda bagaimana rokok ganja dihasilkan? Di bawah ialah sebuah kilang pembuatan […] More

  • 10 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih ‘Window Seat’ Dalam Flight

    Asalkan ada peluang naik kapal terbang, mesti mahu pilih tempat duduk tepi tingkap untuk tengok pemandangan. Bukan orang Malaysia saja begitu. Pengembara luar negara pun sama. Sebabnya mudah. Ia menawarkan pemandangan yang jarang dilihat dalam kehidupan seharian dan jika destinasi yang dituju itu ‘rare,’ potensi untuk anda seorang saja memperoleh foto yang bernilai sangat tinggi. […] More

  • Resepi Ayam Masak Paprik

    Hari ini saya nak kongsi resepi ayam masak paprik ala thai yang saya masak semalam. resepi ini saya dapat ketika saya berkunjung ke rumah saudara di kuala lumpur. saudara saya pandai masak ayam masak paprik ini kerana rasa dan warnanya sangat cantik. resepi ini asal dari negara thailand oleh kerana itu dinamakan ala thai. yang paling […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.