in

4 Tingkah Laku Wanita Seperti Ini Tidak Akan Membuat Lelaki Tertarik

Banyak sebab yang membuat lelaki jatuh cinta pada wanita. Namun ada pula sebab mereka tidak boleh memperjuangkan wanita.

Kadang-kadang, masalah tersebut adalah dari wanita itu sendiri. Tidak yakin diri dan tidak percaya pada lelaki membuat lelaki rasa tidak dihargai. Oleh itu, cubalah hilangkan sifat-sifat di bawah ini. Semak sebabnya memetik dari Yourtango:

Menganggap lelaki sebagai pusat dunia

Apabila anda menganggap lelaki sebagai pusat dunia, secara sedar atau tidak, anda akan meninggalkan mimpi-mimpi yang dimiliki kerana hanya ingin selalu berada di sampingnya. Semua mimpi, cita-cita, dan impian yang pernah dilakukan sejak dulu pupus kerana anda terlalu fokus di sisi kekasih saja. Tapi tahukah anda, hal ini membuat dia boleh kehilangan minat pada anda. Dia rasa anda tidak boleh hidup di dunia sendiri dan selalu menggantungkan pelbagai perkara padanya.

Selalu memandang lelaki negatif

Tiada lelaki yang ingin dipandang negatif oleh wanita. Walaupun anda pernah trauma kerana mempunyai ayah yang kasar atau bekas kekasih yang jahat, bukan bermaksud semua lelaki mempunyai sifat yang sama. Jika anda terus memandang lelaki mempunyai sifat yang sama, ini akan membuat mereka tidak berminat mendekati anda. Jangan melabelkan semua lelaki, cubalah untuk menghargai apa yang mereka lakukan untuk anda.

Anda mengejar diri dia

Memang sukar rasanya hanya menunggu, namun lelaki tak kunjung datang. Tetapi bukan bererti anda harus mengejar lelaki seperti seseorang yang sangat haus akan kasih sayang. Jika dia mencintai anda, anda akan tahu dari caranya melayan anda. Jadi tak perlu bertingkah murahan untuk mendapatkan perhatiannya. Kerana ini akan membuat dia kehilangan minat pada anda.

Takut menjalin komitmen

Rasa trauma akan pengkhianatan boleh membuat anda takut menjalin komitmen dengan seseorang. Namun anda harus sedar dan hidup dalam kenyataan bahawa tidak semua orang berniat menyakiti anda. Jika anda terus-menerus takut akan disakiti dan tidak boleh mempercayai lelaki, ini hanya akan membuat lelaki malas mendekati anda | Malaysiaviralstory

Recent search terms:

  • sifat dan tingkah laku wanita atau isteri jahat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *