in

Biodata Ardell Aryana Pelakon Pengacara Dan Usahawan Comel


Biodata Ardell Aryana, beliaumerupakan seorang pengacara tv dan pelakon wanita Malaysia. Beliau juga merupakan artis di bawah Prokuya Studios milik pelakon Farid Kamil dan Fadzil Zahari.

Penglibatan Ardell dalam bidang ini, bermula secara tidak sengaja. Ketika itu, beliau membantu seorang rakan untuk menjadi pelakon tambahan bagi menjayakan projek filem pendeknya di universiti dan sejak itu,

Ardell mula mendapat panggilan daripada produksi yang berminat untuk menawarkan beliau berlakon. Sepanjang tahun 2013, beliau aktif berlakon namun mengambil keputusan untuk memperlahankan langkah ekoran tidak yakin dengan kebolehan diri. Namun, pendiriannya lantas berubah selepas bernaung di bawah syarikat pengurusan Prokuya Studio Sdn Bhd milik Fadzil Zahari iaitu suami kepada aktres jelita, Yana Samsudin, pada tahun 2015.

Beliau juga kembali aktif pada tahun yang sama berkat dorongan dan sokongan daripada syarikat pengurusan ia membantu memulihkan semangat beliau malah, hubungan mereka yang rapat seperti satu keluarga.

Baru-baru ini menurut laporan berita laman sosial, Ardell dah mula berhijrah dengan memakai hijab sepenuhnya, tahniah diatasw penghijrahan ini

Biodata Ardell Aryana

Perkara Menarik Mengenai Ardell Aryana

  • Beliau mempunyai 2 karektor dan imej yang berbeza dalam lakonan dan kehidupan seharian iaitu imej pengkid/tomboy dan imej gadis Melayu sopan bertudung.
  • Mengusahakan jenama kosmetik sendiri iaitu A’dell Beauty sambil dibantu ibunya.
  • Sudah berhijab sepenuhnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *