, ,

22 Cara Nak Move On

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

#22 cara untuk move on

#1 Jangan dengar lagu sedih. Kalau boleh jangan dengar radio. Time2 sedih ni la sibuk radio nak keluar lagu2 sedih. Hahaha.

#2 Jangan ada gambar dia lagi dalam hp kau ke purse kau ke wallet kau ke. Buang weh buang.

#3 Buang je no dia. Kalau kau tu penting, lama dah dia cari kau dik non.

#4 Kalau perlu block laman sosial dia. Dipersilakan. Untuk elak kau stalk dia beb.

#5 Jangan tidur lambat! Sbb masa yang paling kau akan ingat dia adalah lepas pukul 12.00 am. Hahaha tapi mmg betul weh.

#6 Padam semua conversation kau dengan dia. Sebab one day kau akan terindu dia, then apa kau cari? Mesti your old conversation kan? So elakkan.

#7 Busykan diri kau dengan macam2 benda. Kalau kau student, so study la weh study. Kalau kau kerja, lagi la senang kau nak move on.

#8 Banyakkan masa dengan mak ayah kau. Gelak2 dengan dorang hu ha hu ha hu ha. Kalau kau jauh dari mak ayah. Kerap2 la call dorang. Jangan pentingkan sangat perasaan huduh kau tu.

#9 Jangan layan la weh mana2 buaya yang serupa macam dia. Nanti kau kecewa. Kang nangis sedih medih lagi susah. (Untuk perempuan la) untuk lelaki, kau mmg dah buaya. Hahahaha ok gurau2.

#10 Jangan la sibuk2 nak buat diary sedih tulis sampai hati kau tinggalkan aku la, sampai hati kau buat aku kecewa la. Stop it k. Kalau kau penting.. benda semua tu tak jadi pun.

#11 Cari kawan yang boleh dipercayai. Yang boleh buat kau hilangkan rasa gundah gulana kecewa kau tu. Jangan sampai salah pilih kawan ye. Haha

#12 Jangan benci dia. Sebab lagi kau benci dia, lagi la kau akan ingat dia. Time tu jangan sibuk2 kata kau sedih dia buat kau macam tu bagai. Kau yang cari nahas.

#13 CUBA TRY TEST lupakan dia. Jangan terlalu ikutkan perasaan kau. Nanti kang tak pasal2 kau hilang apa yang sepatutnya kau kejar.

#14 GET YOUR LIFE BACK! kalau dulu kau happy2 je bila dia tak muncul lagi. So happy kan la diri kau balik macam dulu sebelum kau kenal dia. Hidup ini indah beb.

#15 Belajar dari kesilapan kau. Jangan diulang lagi semua tu. Buka pintu hati kau tu. Yeah maybe it will take time but at least jangan sampai kau terperangkap dalam kegelapan kau sendiri.

#16 Jangan tunggu dia. Please.. aku paling nak sangat kau jangan tunggu dia. Kalau betul dia sayang kau, dia akan pertahankan hubungan korang tu. Bukan biarkan kau terpaksa move on macam tu. Haish.

#17 Redha la dengan ketentuan yang Allah dah tetapkan ni. Jangan kau perkotak katikkan semua yang Allah beri. Dia bagi ada sebab dan dia tarik balik pun ada sebab.

#18 Jangan menyalahkan takdir. Takdir Allah tu indah. Kita je belum nampak hikmah di sebalik semua tu lagi.

#19 Maafkan dia. Sesungguhnya hati kau akan lebih tenang bila kau kata “aku maafkan kau”

#20 Doa la yang baik2. Jangan la kau hina dia ke apa. Kalau kau hina dia.. sebenarnya kau sama je macam dia. Teruk! Tak guna! (Haish aku pulak yang emo) Jangan biarkan hati kau jadi hitam k.

#21 Banyakkan bersedekah. Amalan tu akan buatkan kau jadi manusia yang lebih baik. Time tu kau akan sedar, banyak lagi manusia yang lebih sedih dari kau. Masalah dorang lagi berat dari masalah cinta kau.

#22 Bacalah Al-quran tu. Kalau whatsapp dia hari2 boleh, kenapa kau tak boleh tengok Al-Quran tu hari2? Cer repair balik hubungan kau dengan Allah.

Jangan terlalu letakkan perasaan kau pada manusia tu satu benda yang menyenangkan dan menggembirakan. Sebab one day bila kau kecewa, habis semua benda kau buat jadi tak tentu hala. Kau kena tolong diri kau tu untuk lebih positif. Yakin pada Allah. Sekarang mungkin kau sedih, tapi akan datang kita tak tau kan. Entah2 kau lebih gembira dari apa yang kau sangka.

Dari aku yang masih belajar untuk move on – Dari Bunga | Malaysiaviralstory

Komen Disini

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *