More stories

  • in

    Cara Daftar CIMBCLICKS 2018

    Cara daftar cimbclicks 2018, Bagaimana cara nak daftar CIMB Click versi terkini 2018 ? bagi pengguna Maybank2u dan nak lihat cara daftar Maybank2u boleh didapati di Cara Daftar Maybank2u. Berikut admin nak kongsikan tutorial bagaimana cara nak daftar CIMB Clicks bagi pengguna baru ataupun “First Time Register”, Ikuti langkah demi langkah supaya anda tidak tertinggal […] More

  • in

    Panduan Ringkas Solat Sunat Tarawih 2018

    Pandaun solat sunat tarawih 2018, Syukur kehadrat ilahi kerana masih dapat bertemu lagi dengan ramadhan pada tahun ini. Setiap tahun, seluruh umat Islam berpuasa pada bulan Ramadhan yang mulia. Selama itulah juga kita dapati di mana-mana sahaja dalam masyarakat Islam di Malaysia, memeriahkan malam-malam pada bulan yang mulia ini dengan ibadat solat sunat Terawih, sunat […] More

  • in

    Gaji bawah RM2k Sebulan jangan berangan nak pakai Myvi baru. Ini sebabnya.

    Gaji 2k boleh ke beli myvi? petikan ini admin kongsikan dari seorang penulis bernama Harith Faisal, ini merupakan pendapat beliau tentang patutkah kita yg bergaji 2k kebawah membeli Myvi. Baru-baru ini, Perodua telah pun berjaya melancarkan model terbaru Myvi yang dikatakan setakat ini sudah pun mendapat 5,000 buah tempahan. Terdapat lima variant untuk dipilih dengan tanda […] More

  • in

    Cara Mudah Hilangkan Bulu Ketiak Dalam Masa 5 Minit

    Tidak dapat disangkal bahawa banyak orang yang tidak suka atau bahkan benci dengan tumbuhnya rambut atau bulu ketiak. Kerana akan tampak kotor dan menghasilkan bau yang tidak sedap di daerah ini. Hal seperti ini pun dianggap memalukan, terutama bagi para kaum hawa. Oleh sebab itu, wajar jika banyak orang yang berusaha untuk menghilangkan bulu ketiak. […] More

  • in

    Ramuan Teh Halba Yang Membuatkan Korang Kembali Seperti ‘Anak Dara’

    Kembali Seperti ‘Anak Dara’..Rupanya Kena Amalkan Ramuan Teh Halba Ini!.. Ini Resepinya dan Kongsikan Agar Ramai Dapat Manfaat!… Nak cantik, bukan sahaja cantik di luaran sahaja betul tak? Mestilah nak cantik secara dalaman juga. Kalau macam tu, apa kata cuba amalkan teh herba yang bukan sahaja untuk cantik, tapi banyak lagi khasiat untuk orang dewasa […] More

  • in

    Grab, Uber, Dan Teksi : Kajian Ini Mendedahkan Tambang Mana Termurah

    Suatu ketika dulu, ramai antara kita yang terpaksa beratur panjang dan tunggu lama semata-mata untuk mendapatkan perkhidmatan teksi. Terima kasih atas perkembangan teknologi serta kewujudan telefon pintar, segalanya kini berada di hujung jari anda untuk pergi ke mana sahaja. Seperti negara lain, Malaysia juga tidak ketinggalan memperkenalkan aplikasi pengangkutan Grab dan Uber. walaubagaimanapun, para pemandu teksi […] More

  • in

    Umur Saya 24 Tahun Tapi Orang Ingat 19 Tahun – Gadis Ini Dapat 10,000+ Shares! Kongsi Petua Kecantikan

    Bayangkan, anak menakan (anak buah) terperanjat bila saya beritahu umur saya 24 tahun. Saya ingat muka saya ini nampak seperti berusia 30 tahun di pandangan anak menakan, rupa-rupanya dia ingatkan saya baru berumur 19 tahun. Hahaha! Bukan dia sahaja, malah ramai lagi yang nampak saya seperti awet muda. Ingatkan saya budak sekolah pun ada. Mungkin […] More

  • in

    Cara Semak Tracking Pos Laju Online Dan SMS

    Pos Laju ada menyediakan perhidmatan menjejak (tracking) atau mengesan shipment setiap kiriman. Perkhidmatan tracking membolehkan anda menyemak status sebarang kiriman Pos Laju pada bila-bila masa – bila ia dihantar, dari mana ia dihantar, apa proses yang dilalui, dan di mana ia berada sekarang. Anda kini boleh menjejak penghantaran/shipment dengan menggunakan perkhidmatan online Pos Laju. Perkhidmatan […] More

  • in

    Senarai Harga Kotak Dan Sampul Prabayar Pos Laju Dan Pos Ekspres

    Senarai di bawah mengandungi butiran produk prabayar Pos Laju dan Pos Ekspres. Ia menyenaraikan jenis, ukuran, had berat serta harga kotak / sampul prabayar (prepaid) Pos Laju dan Pos Ekspres. Semua harga adalah termasuk GST 6%. Harga Kotak & Sampul Prabayar Merah Pos Laju Untuk kegunaan postage dalam Semenanjung, dalam negeri Sabah dan dalam negeri Sarawak, […] More

  • in ,

    Cara Hilangkan Masalah Cakap Gagap

    Di kalangan orang ramai, terdapat beberapa individu yang mengalami masalah gagap ketika bercakap. Gagap ialah masalah gangguan komunikasi dan ia turut dikaitkan dengan penyakit keturunan. Bagi mereka yang menghadapi masalah gagap ini, mereka akan hilang keyakinan diri apabila berhadapan dengan orang ramai terutamanya dalam bahagian yang memerlukan komunikasi.Ramai yang terpaksa memendam perkara yang mereka ingin sampaikan […] More

  • in

    Jenis Lelaki Yang Patut Anda Ditinggalkan

    Kesetiaan pasangan bukanlah jaminan ketika sedang bercinta selagi tiada ikatan pernikahan. Dengan ini, anda perlu sentiasa berwaspada dengan gambaran kesetiaan pasangan anda. Ramai wanita lalai dalam memikirkan arah tuju hubungan cinta mereka akibat dibuat kata-kata manis lelaki dan terus dibuat gelora asmara. Jika anda tidak mahu menjadi mangsa lelaki yang mencari pemuas nafsu mereka, anda […] More

  • in

    Panduan Cara Pakai Tali Leher / Necktie

    Ramai yang berpendapat bahawa mengikat tali leher adalah perkara yang sukar dalam hal penampilan diri. Sebaliknya, memakai tali leher / necktie sebenarnya mudah, budak sekolah pun boleh buat. Panduan berikut dapat membantu anda berlatih mengikat tali leher. Berikut dipaparkan panduan cara mudah mengikat tali leher dan panjang tali leher yang betul. Ambil tali leher anda, […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.