Category archive

Story Comel

Bukti Cinta Itu Buta, Cuba Tengok Anak Pasangan Ini, Comel Sangat!

Dapat anak comel, Dalam hidup ini, tiada siapa dapat menjangka bila waktunya ajal, sebanyak mana rezeki yang akan kita peroleh dan dengan siapa kita bakal menghabiskan sisa hidup bersama.

Semua sudah ditentukan Allah swt. Jadi, kita hendaklah redha tanpa pedulikan kata orang. Seperti juga yang berlaku kepada pasangan yang pernah viral suatu masa dulu ini, ramai yang tidak percaya cinta sejati dapat menyatukan pasangan yang sangat ‘berbeza’ ini. Kisah percintaan Lucy Luvella dan Pen Visa mengejutkan netizen kerana siapa sangka Lucy sudi menerima kekurangan yang ada pada Pen Visa.

Wanita yang putih melepak, bermata bulat dan hidung mancung ini berasal dari Phnom Phen, Kemboja. Jika dilihat pada gambar di facebooknya, tidak mustahillah jika Lucy menjadi kegilaan ramai lelaki. Namun, cinta itu buta. Lucy memilih Pen Visa sebagai teman hidupnya. Mereka menikah sekitar Oktober 2015. Selang setahun kemudian, rumahtangga mereka dilengkapi dengan kehadiran cahaya mata perempuannya.

 

Kisah percintaan pasangan yang berasal dari Phnom Penh, Myanmar ini bukanlah asing lagi. Pada awal tahun 2014, kisah percintaan mereka ini mendapat liputan media tempatan dan antarabangsa

Lucy LuvElla dan Pen Visa ini mendapat perhatian masyarakat antarabangsa yang menganggap pasangan ini menjadi bukti sebenar bahawa cinta itu sememangnya buta dan bukanlah cerita dongeng semata-mata.

Gadis suku “Pashtun” antara golongan wanita tercantik didunia

Kalau cerita pasal “Miss World” wanita tercintak dunia tahun lalu gadis filipina dinobatkan sebagai antara gadis tercantik di dunia, tapi tahukan anda ada lagi satu suku yang mungkin agak “low profile tapi kecantikan naturalnya memang menawan.

 

Suku Pashtun adalah salah satu suku di Afghanistan. Populasi mereka terletak di wilayah timur selatan negara yang penuh konflik dan hidup di pedalaman. Kebanyakannya mereka tidak mampu untuk memiliki alat solek seperti gadis-gadis negara lain. Jadi apa yang anda lihat memang kecantikan mereka secara semulajadi!

 

Dan, gadis suku Pashtun memang memiliki kriteria yang disebut-sebut sebagai golongan gadis tercantik dunia.

 

Ciri-ciri utama yang terdapat pada mereka adalah:

  • Mata yang besar berwarna biru kehijauan
  • Berhidung mancung seperti orang eropah namun mereka jauh lebih cantik.
  • Mata mereka sangat mempesona seolah-olah ia mampu menyihir seseorang untuk terus menatap wajah mereka.

 

Wanita dalam suku Pashtun sendiri mendapat kedudukan yang sangat mulia . Perempuan bagi kaum mereka, bagaikan bunga yang mesti dilindungi dan umpama harta yang paling berharga dalam keluarga. “Mereka sangat menjunjung tinggi kedudukan wanita seolah-olah wanita itu adalah harta yang paling berharga.

Bahkan, orang Pashtun akan berasa sangat malu sekiranya anggota keluarganya terlihat oleh orang luar selain ahli keluarga sendiri. Walaubagaimana pun, tetap ada beberapa wanita Pashtun yang menjejaki karier sebagai selebriti di Pakistan dan India. Ke-eksotikan wajah mereka menjadi salah satu daya penarik yang sangat kuat.

 

Ada juga sumber yang mengatakan suku kaum Pashtun ni merupakan golongan kaum Aryan yang asal.

Recent search terms:

  • nama menteri di malaysia
  • bokep suku pashtun
  • gadis suku pashtun
  • suku kaum pashtun wanita tercantik dunia
  • suku pashtun
  • suku pasthun
  • wanita suku kaum pashtun

Gambar “Roda Gergasi” Untuk Kucing Anda Bersenam

Ini adalah alternatif untuk menyihatkan kucing anda yang semakin hari semakin sangat malas. Alat ini membantu kucing kita untuk melakukan exercise di dalam rumah dan juga boleh dibuat di luar rumah.

Pada masa yang sama still nak bela kucing macam duduk rumah landed. Malang sekali apabila duduk bangunan tinggi kucing tidak dapat exercise sangat. Jadi kalau anda parents yang baik belikanlah roda bersenam kucing di bawah keluaran One Fast Cat. Ianya roda gergasi yang boleh digunakan kucing untuk bersenam. Harga jualan ialah $249 (RM 925).

Kredit : One Fast Cat

Gambar Hotel Kucing Yang Berada Di Damansara- Cathoot Hotel

Wow !!! If korang tak tahu nak tinggalkan kucing korang kat mana-mana. Kami ada satu cadangan untuk memberi keselesaan buat kucing anda untuk menyerahkan kepada Cathoot hotel untuk menjaga kucing anda ketika anda tiada di rumah. Cathoot hotel terletak di Kota Damansara.

Ini cerita kami, hantar kucing kesana selama 4 hari dan sangat puas hati dengan servis diorang. Ada tiga pilihan bilik tidur untuk furkids anda. Terdapat juga tempat bermain yang nice untuk kucing anda bersosial ketika anda tiada. Kalau nak buat cat groomingpun ada. Pendek kata semua servis untuk memastikan kucing anda happy ketika anda bercuti ada disini. Masa hantar kucing haritu dah lama tak bagi kucing vaksin dan mereka offer servis hantar kucing ke veterinar. Awesome cake! Silalah ke Cathoot kalau perlukan tempat nak parking kucing bila anda tiada di rumah.

P/S : Hotel macam tempat orang tinggal da..HAHA

Recent search terms:

  • Gambar hotel kucing

Gambar Lil’ Bunny Sue Roux Kucing Berkaki Dua Yang Comel

Gelaran diberikan Lil’ Bunny Sue Roux ialah seekor kucing berusia setahun dengan kecacatan yang aneh. Ia dilahirkan tanpa kaki hadapan dan diserahkan kepada sebuah pusat penjagaan kucing di New Orleans. Tuan asal Roux menyerahkan beliau kerana tidak mampu menjaganya.

Kemudian Roux dijaga oleh Jackie Deak dan beliau kini a happy lil cat. Kucing dua kaki ini berjalan seperti kangaroo dengan dua kaki. Jika anda mahu mengikuti kehidupan kucing berkaki dua ini anda boleh mengikutinya di laman Instagram LilBunnySueRoux.

Go to Top

Send this to friend