More stories

  • in

    Biodata Hael Husaini, Penyanyi Lagu Jampi

    Biodata Hael Husaini | Sebelum ini, idustri seni hiburan Malaysia gempar seketika apabila duo popular iaitu Azhael yang dianggotai oleh Hael Husaini (Hael) dan Azhar mengambil keputusan untuk bergerak secara individu. Pengumuman itu dibuat menerusi Instagram Hael pada awal Februari 2017 lalu. Keputusan Penuh Ajl 32 Biodata Ernie Zakri Untuk info, mereka berdua disatukan sebagai satu […] More

  • in

    ‘Geram Saya Dibuatnya’ – Dr Vida

    PENGASAS Vida Beauty Sdn Bhd Datuk Seri Dr Hasmiza Othman atau lebih dikenali sebagai Dr Vida kesal dan terkilan dengan segelintar pihak yang tidak bertanggungjawab mencipta akaun palsu dengan mengunakan namanya dan memalukannya di laman sosial, termasuk terbaru, Twitter @DatoSeriVida. Status ‘Tadi ada doktor ucap thanks kat saya, sebab tadi lagu saya keluar kat radio […] More

  • in

    Lelaki Hina Puteri Johor Di Instagram Ditahan

    JOHOR : LELAKI berusia 25 tahun ditahan selepas dipercayai telah memuat naik kenyataan jelik menerusi Instagram terhadap Puteri Johor, Tunku Tun Aminah Sultan Ibrahim dan Institusi Diraja Johor. Ketua Polis Johor, Datuk Wan Ahmad Najmuddin Mohd berkata, lelaki berkenaan ditahan polis Negeri Sembilan di Ampangan Negeri Sembilan, hari ini. “Pada lebih kurang 6 petang, Polis […] More

  • in

    ‘Saya nak awak bersedia, saya mungkin takkan kembali lagi’ – Ibu meninggal selepas lahirkan anak kembar

    BRAZIL – Seorang wanita dimana otaknya tidak lagi berfungsi atau disebut (brain dead) disimpan untuk hidup selama 123 hari kerana beliau sedang hamil, sebelum doktor sempat menyambut kelahiran bayi kembarnya yang sihat secara pembedahan. Frankielen da Silva Zampoli Padilha, 21 dari Campo Largo, meninggal dunia semasa hamil sembilan minggu selepas mengalami strok secara tiba-tiba dan […] More

  • in

    ‘Ada ramai perempuan di muka bumi ini, Tapi takkan sama macam isteri saya’ – Shazli

    Alangkah beruntung si isteri mempunyai suami seperti ini, yang sentiasa tahu menghargai pengorbanan isterinya. Mejoriti golongan wanita bergelar isteri ini kadang-kadang bukan mahukan penghargaan seperti cincin emas, duit banyak, cukuplah suami selalu ingat pada isteri, mendahulukan isteri, mengembirakan atau membahagiakan isteri, menghargai dan yang paling penting, setia pada isteri. Semoga pasangan ini kekal bahagia dan […] More

  • in

    AWAS !! Jangan sesuka hati mencuri wifi orang, Ini akibatnya..

    Korang ingat selamat sangat ke korang mencuri wifi atau hotspot orang lain tanpa meminta kebenaran? Jawapannya ada dibawah yang membuatkan anda terfikir banyak kali untuk mengambilnya lagi.. 7 ancaman keselamatan ni boleh jadi pada kita bila sesuka hati je connect wifi. 1. Worms Worms adalah virus komputer yang boleh membuat peranti anda perlahan dan mereka […] More

  • in

    Apabila Jadi Pada Diri Sendiri, Rasa Tidak Selesa Bekerja

    Foto hiasan wikihow/malaysiaviralstory Aku berumur 20 an, bekerja hampir dua tahun di sebuah kilang. Aku buat dalam keadaan kepala yang sakit, sedih dan of course mood tak stabil. Sorry. Aku jenis yang happy, suka ketawa dan berkawan dengan pekerja-pekerja lelaki disebabkan di office hanya tiga orang perempuan berbanding sepuluh lelaki. Satu tabiat pekerja kat office […] More

  • in

    Dulu jual pen sambil dukung anak di jalanan kini memiliki 3 buah kedai

    BEIRUT, LEBANON – Abdul Halim al-Attar, 33, pelarian dan juga seorang bapa perlu menyara kehidupan keluarganya dengan menjual pen di jalanan di Beirut. Abdul Halim sebelum ini pernah bekerja di kilang coklat apabila dia ditempatkan di Kem Pelarian Palestin. Meskipun dia berasal dari Syria, Abdul Halim adalah orang Palestin dan dia tidak memiliki kerakyatan Syria. […] More

  • in ,

    Cara Hilangkan Masalah Cakap Gagap

    Di kalangan orang ramai, terdapat beberapa individu yang mengalami masalah gagap ketika bercakap. Gagap ialah masalah gangguan komunikasi dan ia turut dikaitkan dengan penyakit keturunan. Bagi mereka yang menghadapi masalah gagap ini, mereka akan hilang keyakinan diri apabila berhadapan dengan orang ramai terutamanya dalam bahagian yang memerlukan komunikasi.Ramai yang terpaksa memendam perkara yang mereka ingin sampaikan […] More

  • in

    Petua Kurangkan Nafsu Makan

    Nafsu makan secara berlebihan memang sukar untuk dibendung.Namun, jika ia tidak dikawal dengan baik dan seawal yang mungkin, ia boleh memberi kesan terhadap kesihatan di kemudian hari. Dengan ini, kami kongsikan beberapa tip dan panduan untuk membantu membendung nafsu makan secara berlebihan. Minum air putih 8 – 10 gelas sehari. Dehidrasi atau kekurangan air dalam badan boleh […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.