More stories

  • in

    Doakan adik Aqmal, semoga cepat pulang

    Kuala Lumpur : Budak lelaki berusia 11 tahun disahkan hilang oleh ahli keluarganya selepas keluar dari Pusat Tahfiz Al Azizah, Taman Keramat, Kuala Lumpur, 2 petang, semalam. Menurut ibunya, Nor Laily Zakaria, 37, anak sulungnya, Aqmal Khaleq Firman Hasani, hilang bersama seorang lagi rakan lelaki berusia 13 tahun. Katanya, kehilangan mereka disedari seorang ustaz sebelum […] More

  • in

    Hanya Menggunakan Whatsapp Lelaki Ini Kongsi Bagaimana Nak Rekod Perbelanjaan Setiap Hari

    Kadang-kadang bila dapat gaji setiap bulan pasti kita berbelanja tak ingat dunia, bila sampai pertengahan bulan baru pikir kenapa gaji aku cepat habis? kadang tu tak tahu kemana duit tu dihabiskan. Lagi pula kalau kita dah berkeluarga, perbelanjaan yang disiplin bagi suami /isteri amatlah dititikberatkan supaya dapat menampung kos sara hidup setiap bulan. Kali ini admin […] More

  • in

    Selepas Dia Tahu Saya Curang, Suami Jadi Pendiam & Banyak Termenung

    Saya ingin berkongsi cerita sebagai pengajaran buat semua pembaca agar dapat memberi komen yang membantu saya. Saya berkahwin dengan suami sudah 9 tahun, sejak 2008. Saya berkahwin atas pilihan keluarga tetapi kami sempat bercinta. Suami saya seorang yang biasa-biasa sahaja. Tetapi setelah berkahwin, saya tidak dapat menerima suami saya. Saya kurang melayan dia termasuklah nafkah […] More

  • in

    Sebab Wanita Harus Berkahwin Sebelum Usia 35 Tahun

    Single memang menyeronokkan, dapat menikmati hidup tanpa bebanan. Namun, sesungguhnya bagi wanita sebaiknya berkahwin sebelum usia menginjak angka 35 tahun. Mengapa demikian? Berikut alasannya. Fikiran yang tenang Fikiran seorang wanita sesungguhnya terdapat banyak kebimbangan, obsesi, gagasan, kebimbangan dan refleksi, terutama ketika rasa tidak bahagia dan tidak puas. Satu-satunya perkara yang dapat menghentikan ini adalah perkahwinan […] More

  • in

    Seburuk-Buruk Perangai Gangster Mak Dulu, Rupanya Bersebab

    Assalammuailaikum admin dan pembaca. Ini kisah mak aku vs mak long aku. Mak aku, ciri-ciri dia agak gangster sikit. Mak long aku pula, lembut seakan Elly Mazlin. Sekarang, aku nak ceritakan bagaimana aku membesar dan apa aku rasa dan teringat di saat aku dah besar. Aku dengan sepupu aku dua-dua anak jantan pertama. Tapi aku […] More

  • in

    Kucing Mati Keras Terkena Suis Utama TNB

    Perkongsian gambar oleh saudara Adam baru-baru ini menggemparkan dunia kucing Malaysia, bila seekor kucing bulu lebat mungkin berbaka parsi memegang suis utama tnb. Kucing tersebut dikhabarkan sudah keras dan tidak bernyawa ketika salah seorang pegawai TNB buat pemeriksaan di tempat tersebut. – admin Ini kisah dari Sollu Shelter yang menceritakan perkara sebenar yang terjadi pada kucing […] More

  • in

    Barang Bergerak-Gerak Dalam Kotak Poslaju, Rupanya

    Dalam sedang sibuk abang poslaju mengasingkan bungkusan-bungkusan yang dipos orang ramai, tiba-tiba satu bungkusan berhampirannya bergerak-gerak seakan ada benda hidup dalam kotak tersebut. Mengikut syarat poslaju barangan atau bungkusan yang dipos tidak dibolehkan benda-benda yang berbahaya mahupun bernyawa Dalam kotak berupa makhluk halus, nitezen mengelarnya sebagai “Jenglot” Jenglot Dari Bahagian Depan Curiga melihat beberapa bungkusan […] More

  • in

    Hina Ke Bawa Motor Pergi Kerja?

    Salam admin. terima kasih sudi terima confession aku ni. Ape yg aku nak luahkan ni dh lama aku pendam. Cuma mencari tempat utk aku meluahkan n bg masyarakat sedar n jgan pandang rendah pd org lain. Kisah dy mcmni, aku ni seorang wanita. Umur n nama biarlah rahsia. Aku brkerja sbg account n sales coordinator […] More

  • in

    3 Bulan Bercinta Rupanya Aku Bela Tunang Orang

    Setelah hampir 3 bulan kenal, gadis yang disangka bakal menjadi isteri hingga akhir hayat, rupa-rupanya sudah bertunang dengan lelaki lain. Lagi sedih, kesemua itu dilakukan tanpa pengetahuan lelaki ini. Bila rahsia sudah terbongkar, si gadis menafikan dakwaan itu dan berkata itu semua hanya kisah lamanya sahaja dan lakonan untuk membalas dendam terhadap budak-budak kolejnya dulu. […] More

  • in

    Tersentap rasa hati. Tertera minyak yang mereka isi tadi RM1.00! Kenapa lah aku lambat tadi

    Dalam keadaan yang mendesak dan keluarga perlu disara, si ibu ini sanggup meredah panas terik matahari dengan menunggang motosikalnya untuk mencari tin dan botol kosong. Hasil jualannya kelak boleh digunakan untuk keluarganya dan mungkin untuk perbelanjaan sekolah anaknya. Kanak-kanak sebaya usia anak sulung wanita itu, mungkin sedang berehat di rumah menikmati angin dingin dari kipas […] More

  • in

    Inilah Janji Perempuan Melayu

    Kuan Chee Heng, nama yang sudah tidak asing lagi di kalangan netizen. Beliau cukup dikenali dengan sikapnya yang gemar membantu golongan yang tidak berkemampuan berbanding sesetengah masyarakat yang hanya pandai ‘bercakap’ sahaja. Meskipun berbeza agama budaya dan bangsa, beliau sanggup menghulurkan bantuan kepada orang Melayu, India dan lain-lain. Pernah sekali beliau menarik perhatian netizen bilamana […] More

  • in

    Bagi Isteri ‘me-time’ Sekali-Sekala. Bukannya Kau Rugi Apa-Apa

    This guy greeted me and introduced himself as my “big fan” when i was hanging out with sister at Aeon Shah Alam. Tapi lepas beberapa minit berbual, end up saya pulak yang terkagum dan ter-convert jadi big fan beliau. He was there to spend some alone time with his son at a bookstore, while letting […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.