Khasiat Daging Arnab

by Fiza on December 12, 2016

Arnab adalah sejenis haiwan berkaki empat yang lebih dikenali dengan telinganya yang panjang. Walaupun ia dijadikan haiwan peliharaan orang ramai, arnab ini juga boleh dimakan. Ramai yang rasa hairan namun daging arnab banyak memberi khasiat.

Mungkin ramai yang tidak sanggup menyembelih haiwan ini ini kerana ia kerap dijadikan haiwan peliharaan. Namun di sini kami ingin berkongsikan khasiat daging arnab kepada penggemar daging arnab.

Khasiat Arnab

  1. Hempedu arnab
    • Hancurkan bersama madu dan air didih nasi lalu dimimum oleh wanita yang sudah berumahtangga tetapi sukar untuk memperolehi anak. InsyaAllah, beliau akan mengandung.
  2. Daging arnab
    • Masak dan makan daging arnab selama tujuh hari berturut-turut. InsyaAllah akan mengelakkan daripada penyakit batu karang dan rambut cepat beruban.
  3. Tulang arnab
    • Bakar dan tumbukkan tulang sehingga menjadi serbuk halus lalu diminum dengan air suam panas. Dikatakan ia mampu membuang angin dan segala lendir yang tak diingini dalam badan. InsyaAllah. Kalau tak nak minum, boleh juga dicampur dengan air dan jadikan ubat sapu pada bahagian tubuh yang dirasakan banyak angin dalam badan.

Terima Kasih kerana meluangkan masa di laman sesawang Malaysiaviralstory

Jika tidak keberatan sila Share ke Facebook/Whatsapp/Telegram atau sebagainya kepada rakan-rakan anda untuk mereka ketahui tq.

Recent search terms:

  • khasiat daging arnab

Komen Disini