in

Koleksi Kereta Mewah Yang Digunakan Dalam Fast & Furious 8

Pasti ramai yang mahu menyaksikan filem Fast and The Furious 8 (Fast8), plot penceritaan disertakan dengan aksi-aksi yang diluar jangkaan menjadi tarikan utama peminat fast8 kali ini, di samping pula dengan bintang-bintang hollywood yang tidak perlu disenaraikan lagi.

Apa yang menarik tentang filem ini adalah kereta nya. Bagi penggemar kereta atau bidang automotif khususnya pasti lebih lagi menarik minat mereka untuk menontonya.

Menurut CNBC.Com pada versi fast 7 & 6 kos kerosakkan kereta mewah mencecah 500 US Dolar belum lagi kira yang dihapuskan akibat kerosakkan teruk. Rugi kan? bagi kita memang nampak macam rugi, bagi producer mungkin ini satu pelaburan, untuk menampakkan jalan cerita serta kepuasan penonton di tahap real.

Sebelum anda tonton fast8 di panggung mari kita lihat beberapa koleksi kereta mewah yang ditonjolkan untuk aksi kali ini, anggaran kereta sahaja dikatakan mencecah kos RM2.215 bilion

Semua model yang disenaraikan adalah sebahagian sahaja, terdapat lebih 200 jenama sebenarnya yang kami tidak senaraikan untuk filem kali ini.  Apa yang menarik lagi, sepanjang tujuh francais filem yang sebelum ini, Terdapat 169 buah kereta biasa telah musnah (total lost), 142 lagi rosak dan 37 kenderaan special  turut musnah termasuk kereta kustom, kereta lumba dan juga kereta perisai. – Malaysiaviralstory

Koleksi Supercar Fast Furious 8 (FAST8)

Aston Martin Vanquish

Landrover Defender 110xs

International MXT 

Mercedes Benz AMG Gt S

‘ICE RAM’ Truck

Jaguar F type Coupe

1951 Chevrolet Fleetline 

Dom’s 1960 Dodge Charger


Bentley Continental GT 

 1966 Chevrolet Corvette 

Subaru BRZ 

Recent search terms:

  • gambar kereta fast and furious
  • biodata kereta aston martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *