in

Kucing Mati Keras Terkena Suis Utama TNB

Perkongsian gambar oleh saudara Adam baru-baru ini menggemparkan dunia kucing Malaysia, bila seekor kucing bulu lebat mungkin berbaka parsi memegang suis utama tnb.

Kucing tersebut dikhabarkan sudah keras dan tidak bernyawa ketika salah seorang pegawai TNB buat pemeriksaan di tempat tersebut. – admin

Ini kisah dari Sollu Shelter yang menceritakan perkara sebenar yang terjadi pada kucing tersebut

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.

Perkongsian gambar follower facebook En Muhd Adam. Kejadian berlaku semalam melihatkan seekor kucing terperanglap di dalam MCB box. Kejadian berlaku di Kuala Selangor semasa beliau ditugaskan untuk memeriksa TNB box dan MCB BOX yang mengalami gangguan. Setelah tiba di lokasi beliau mendapati seekor kucing terperangkap didalam Box MCB seperti yang dapat kita lihat pada gambar di bawah.

Setibanya di lokasi beliau mendapati kucing itu sudah dalam keadaan keras dan tidak benyawa.Dalam erti kata lain kucing tersebut gagal diselamatkan. Beliau meminta pihak pengurusan untuk mematikan suis utama bagi mengeluarkan jasad kucing malang itu. Kucing itu telah selamat disemadikan di kawasan berhampiran.

PERINGATAN kepada semua pemilik kucing di Malaysia supaya lebih peka akan pergerakkan kucing belaan anda. Elakkan mereka bermaiin di kawasan merbahaya termasuk suis utama TNB dan MCB bagi mengelakkan pekara sebegini terjadi. Gambar ini adalah asli. Tiada sebarang edit keatasnya.

Status kucing ini sama ada bertuan atau tidak masih belum dikenalpasti. Walaubagaimanapun ,Ini boleh dijadikan salah satu contoh keburukkan membuang kucing ke jalanan. Ingat pekara ini boleh jadi pada mana-mana haiwan jalanan. Mereka tidak berakal. Hampir semua tempat dianggap tempat bermain. Kita yang berakal boleh mengubahnya. STOP DUMPING YOUR CAT AND DOG.

Credit : En Muhd Adam | Sollu Shelter | Malaysiaviralstory

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *