in

Petua Senang Dapat Anak

Setiap pasangan yang mendirikan rumahtangga sudah tentu ingin mendapat anak. Mempunyai zuriat dan menyambung susur galur keluarga. Anak itu rezeki yang Allah bagi dan menjadi tanggung jawab pasangan supaya membesarkan anak mereka menjadi seorang yang berguna kepada masyarakat.

Namun, terdapat segelintir pasangan yang telah berbelas tahun berkahwin tetapi masih tidak berjaya dalam mendapatkan anak.

Perkara ini boleh menyebabkan mereka terfikir bahawa diri mereka mandul. Walaupun begitu, jika pasangan mendapatkan pemeriksaan dari doktor dan mengatakan mereka tidak mandul, mereka masih mempunyai harapan. Hanya menunggu masa sahaja.

Dalam usaha mengatasi masalah susah mendapatkan anak, kadang-kala pelbagai kaedah telah dilakukan.

Setiap kali dengar kaedah atau rawatan yang dikatakan membantu, maka ramai yang mencuba biarpun terpaksa berbelanja kos yang beribu-ribu. Namun, mungkin ada yang terlepas pandang terhadap amalan tradisional dahulu, ianya mudah dan boleh membantu dalam proses mendapatkan anak.

Petua Merawat Masalah Mandul

Satu petua yang diamalkan orang tua-tua dulu untuk memudahkan dapat anak ialah dengan mengamalkan makan taugeh setiap hari. Orang dulu-dulu biasanya menjadikan taugeh nie sebagai ulam dimakan dengan nasi.

Dikatakan bahawa jika diamalkan sekerap mungkin, insyaAllah dalam 5 bulan akan beroleh hasilnya.

Selain itu, ada juga yang berpesan supaya makan rojak nanas seminggu sekali.Moga-moga berjaya.

Terima Kasih kerana meluangkan masa di laman sesawang Malaysiaviralstory

Jika tidak keberatan sila Share ke Facebook/Whatsapp/Telegram atau sebagainya kepada rakan-rakan anda untuk mereka ketahui tq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *