in

Boss, saya menang tak RM45K ni? – Kesungguhan lelaki ini melayan scammer Tular di media sosial

Scammer pemenang bertuah simkad, Hajat seorang lelaki warga asing untuk memperdayakan mangsanya agak tidak kesampaian apabila mangsa lebih bijak mengscamnya kembali.

Kejadian  telah dikongsikan oleh rakan mangsa yang menggunakan nama samaran Estrelle di laman cari.com.my baru baru ini, benar-benar mengelikan hati netizen yang membacanya.

Petikan dari Estrelle:

“Hi korang! Mesti korang pernah dapat mesej scam menang wang kononnya dari pihak telko atau Shell, kan? Biasa kalau dapat, korang mesti abaikan je kan?

“Tapi yang paling kasihan, ada yang percaya dengan mesej scam ini sehingga mengalami kerugian atau hilang duit dalam akaun bank.

“Okey, ada seorang kawan saya ini ada banyak masa dan dengan gigihnya dia melayan scammer dipercayai warga Bangladesh itu. Saja nak tahu macam mana mereka menjalankan modus operandi nak kelepet duit orang.

“Yang last tu trace di Facebook berdasarkan nombor yang dia berikan. Sekali sekala seronok juga mengenakan diorang. Asyik kita saja yang terkena, kan?” tulisnya.

Kadang-kadang scammer ni tak la bijak sangat, beawaspada dan jadilah lebih bijak dari scammer supaya tak mudah terpedaya.

Sumber: Forum CariEstrelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jonghyun Vokalis utama Kumpulan SHINe Meninggal Dunia

Biodata Intan Najuwa Pelakon Drama Kekasih Paksa Rela