in

Semakan Penyata Gaji Penjawat Awam Melalui Online 2018

Semakan Gaji Penjawat Awam Online, berikut adalah E-Penyata Gaji merupakan satu sistem akses bagi penyata gaji online buat kakitangan Kerajaan berperingkat Persekutuan seperti Jabatan Kewangan, Jabatan Pelajaran, Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Pendidikan, Kementerian Kesihatan, Jabatan atau Kementerian seumpamanya.

Berkut adalah cara-caranya :

  • Untuk melihat pergi ke Portal Rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia : [KLIK SINI]

  • Klik pada pautan “sistem e-penyata gaji dan laporan”, yang dipaparkan seperti gambar di atas tersebut dan anda akan dibawa ke sistem utama e-penyata gaji.

  • Klik Sistem e-penyata gaji dan laporan lengakp

  • Jika anda pengguna baru anda perlu mendaftar terlebih dahulu melalui pautan “Pertama Kali Mendaftar”. yang berada di bahagian bawah paparan.
  • Setelah selesai mendaftar anda boleh log in dan isi maklumat yang diperlukan seperti kad pengenalan serta kata laluan anda semasa anda membuat pandaftaran.
  • Dah selesai step diatas, anda boleh memilih slip gaji pada bulan berapa yang mahu dimuat turun dan boleh dicetak.

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan anda boleh menghubungi pihak Jabatan Akauntan Negara melalui email di alamat maklumbalas@anm.gov.my ataupun dengan menelefon 03-88821000. Diharap artikel ini dapat membantu semua kakitangan awam.

Update :

E-Penyata Gaji akan mengalami had akses terhad atau dalam status sistem maintenance dari masa ke semasa untuk mengendali, mengemaskini maklumat dan update laman rasmi E-Penyata.

Ia merupakan rutin untuk menentukan operasi sistem yang terkini dan penambahbaikan keselamatan penggunaan sistem akses dan mutu perkhidmatan laman penyata gaji online. Jika perlu, sila rujuk kepada tatacara dan panduan penggunaan diatas. Harap maklum.

P/S : Semoga dengan pautan ini dapat membantu anda untuk menyemak semakan gaji online buat penjawat awam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *