in

Senarai Hotel Berdekatan PWTC

Putra World Trade Centre (PWTC) atau Pusat Dagangan Dunia Putra merupakan tempat pilihan bagi konvensyen, pameran, konsert dan acara berprestij tempatan dan antarabangsa di Malaysia.

Acara-acara yang sering diadakan seperti Perhimpunan Agung UMNO, konvokesyen OUM, Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur, MATTA Fair, Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa dan banyak lagi sering diadakan di PWTC.

Bagi pengunjung dari luar KL yang ingin mencari penginapan berhampiran PWTC, berikut kami senaraikan hotel-hotel yang berdekatan dengan PWTC.

7 Hotel Paling Dekat Dengan PWTC

Sila rujuk peta di bawah untuk lokasi setiap hotel.
   • Seri Pacific Hotel – hotel bertaraf 5 bintang ini terletak bersebelahan dengan PWTC. Inilah hotel yang paling dekat dengan PWTC. WiFi berbayar, parking percuma tapi petak tak banyak.
   • Sunway Putra Hotel -Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur adalah hotel 5 bintang yang terletak di hadapan PWTC. Cuma 5 minit berjalan kaki menggunakan skybridge. WiFi berbayar, parking percuma.
   • Grand Pacific Hotel – Jarak 10 minit berjalan kaki dari PWTC. Parking percuma.
   • Anum Hotel – Anum Hotel ialah sebuah hotel butik bertaraf 3 bintang yang terletak hanya kira-kira 3 minit berjalan kaki dari PWTC. Free WiFi, parking berbayar (di sebelah hotel)
   • Hotel Sani – hotel ini bertaraf 3 bintang, jarak 5 minit berjalan kaki ke PWTC. Terletak berhampiran Hotel Anum. Wifi percuma di tempat awam
   • Wira Hotel – bertaraf 3 bintang, 5 minit berjalan kaki ke PWTC. WiFi percuma, parking percuma di basement.
   • Leo Palace Hotel – 5 minit berjalan kaki ke PWTC. WiFi percuma
Hotel Sunway Putra dan Hotel Seri Pacific harganya melebihi RM200 satu malam, sesuai dengan mereka yang pentingkan keselesaan dan berbajet besar. Bagi low budget traveller atau mereka yang inginkan harga yang lebih berpatutan/ murah, Grand Pacific Hotel, Anum Hotel, Sani Hotel, Wira Hotel atau Leo Palace Hotel mungkin lebih sesuai.

Terima Kasih kerana meluangkan masa di laman sesawang Malaysiaviralstory

Jika tidak keberatan sila Share ke Facebook/Whatsapp/Telegram atau sebagainya kepada rakan-rakan anda untuk mereka ketahui tq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *