in

Sebab Wanita Harus Berkahwin Sebelum Usia 35 Tahun

Single memang menyeronokkan, dapat menikmati hidup tanpa bebanan.

Namun, sesungguhnya bagi wanita sebaiknya berkahwin sebelum usia menginjak angka 35 tahun. Mengapa demikian? Berikut alasannya.

Fikiran yang tenang

Fikiran seorang wanita sesungguhnya terdapat banyak kebimbangan, obsesi, gagasan, kebimbangan dan refleksi, terutama ketika rasa tidak bahagia dan tidak puas. Satu-satunya perkara yang dapat menghentikan ini adalah perkahwinan yang bahagia.

Motivasi

Ya, berkahwin boleh dijadikan motivasi untuk menjadi wanita yang lebih baik. Dengan melahirkan anak dan membina keluarga itu bererti telah menjadikan seorang wanita yang mewujudkan generasi baru di masa depan. Selain itu dengan menikah, wanita boleh memiliki motivasi yang selalu ada di sampingnya, iaitu si suami.

Perkembangan peribadi

Perkembangan peribadi terlebih secara emosional tidak mungkin terjadi tanpa keluarga. Suami melakonkan peranan yang besar dalam kehidupan isterinya. Tanpa disedari, jika ingin menjadi diri yang lebih baik, lihatlah suami. Dia adalah refleksi daripada emosi, perasaan, tabiat, tingkah laku dan ciri-ciri peribadi. Demikian dilansir Amerikanki | Malaysiaviralstory

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *